Tuesday, January 31, 2012

Блог под дъбови клони

Заберновски манастир "Св. Петка", с. Заберново, общ. Малко Търново. Credits: SvetiMesta.com
 Казват, че човек не е оставил нищо след себе си, ако няма дете или не е засадил поне едно дърво. И двете са нов живот, който ще расте, ще се развива и на свой ред ще дава живот. Вчера от Оптимистично научих за една похвална инициатива на човек, решил да върне жеста на природата, която хем ни приютява, хем ни храни, хем пази живота ни.

Томас Холц напомня, че и с най-зелените си блогове мърсим, заради електроенергията, необходима за поддържането на огромната електронна мрежа, която ни държи свързани. И за да ни помогне и ние да върнем жеста, посажда по едно дърво, за всеки блог, включил се в инициативата "A blog, a tree" - "За всеки блог по едно дърво", като разкаже за нея и по този начин привлече още последователи към електронното озеленяване. 


My blog has planted an oak tree.


 До момента по този начин Холц, подпомаган от международната организация "I plant a tree" и софтуерният производител ITSTH, е засадил 710 дръвчета, които ще "спестят"  на атмосферата 12,436 млн. тона CO2.

"Онзи, който обича морето... и не само" избра да е Блог под дъбови клони. Освен дъб, вие можете да подарите на света още един бор, бук или акация. Всичко, което трябва да направите, е да да популяризирате по своя начин идеята на Холц, да изберете дървото си и да се регистрирате на "A blog, a tree".

Блог класация

No comments:

Post a Comment

Криейтив Комънс договор
Произведението произведение с автор Онзи, който обича морето... и не само е лицензирано под Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България договор.