Monday, August 22, 2011

Как чаршафи могат да ви избавят от хроничните нощни кошмари

Люис Питкерн.
Истински случай, ако детето ви също е измъчвано от кошмари, опитайте, дано помогне и на вас!

9-годишният Люис Питкерн (Lewis Pitcairn) от Ленгфорд, графство Бедфордшир, страдал от страшни нощни кошмари в продължение на около 5 години. След като опитали всичко безуспешно, родителите най-после успели да избавят детето си от разбиващите психиката му лоши сънища... с нови чаршафи, съобщава The Daily Mail.

Кошмарите започнали да навестяват все по-натрапчиво Люис още когато малчуганът бил на 3 годинки. С всяка изминала година състоянието му се влошавало. Сутрин момченцето се събуждал напълно измъчен, а в училище не можел да се концентрира. Лекарите не можели да помогнат, като само повтаряли на разстроените родители, че малкият ще израсте кошмарите с времето и единственото, което могат да направят, е да се опитват да го успокояват през нощта.

Веднъж обаче, майката, Джо Флетчър (Jo Fletcher) чула от приятелка, че кошмарите могат да се предизвикани от прегряване на тялото и на Люис могат да помогнат специални чаршафи.

Люис с майка си, Джо.


Жената купила дерматологични чаршафи DermaTherapy (посочвам фирмата-производител от английския линк, защото продуктите й явно наистина помагат, б. ред.), които отвеждат потта, помагайки за контролирането на телесната температура в нормални граници. За нейно учудване и радост, новите чаршафи помогнали. Кошмарите на Люис престанали така внезапно, както се и появили, сънят му станал спокоен – както и този на цялото семейство, което вече можело да предприема пътувания с преспиване и да кани гости с пренощуване.

Детският хипнотерапевт Линда Хъдсън (Lynda Hudson) потвърждава, че хроничните нощни кошмари могат да са предизвикани от повишената температура на тялото. Както уточняват специалистите, нощните кошмари са сериозно парасомно разстройство, което поразява около 15% от децата, провокирайки у тях трайното усещане за страх и ужас. Резките събуждания, учестеното сърцебиене и студуната пот са само върха на айсберга. Неприятното е, че нощните кошмари могат да се предават в семейството и засягат около 3% от населението. Сега, за щастие, може да опитате още едно лекарство – нови чаршафи! 


Блог класация

2 comments:

  1. Много ценна информация за мен, даже и без специалните чаршафи. Мерси, Ник!

    ReplyDelete
  2. Моля, Гло! Дано наистина помогна на повече родители!

    ReplyDelete

Криейтив Комънс договор
Произведението произведение с автор Онзи, който обича морето... и не само е лицензирано под Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България договор.