Tuesday, August 23, 2011

Нов световен рекорд – 1 км. ходене по кабела на въжена линия (Видео)


 Швейцарецът Фреди Нок успя да измине разстоянието по металното въже с диаметър 5 см. без прът за баланс или каквито и да било подсигурителни въжета.


Швейцарският еквилибрист Фреди Нок (Freddy Nock) успя да се пребори с гравитацията, за да постави забележителния рекорд на лифта към върха на планината Цугшпитце в Южна Бавария, на надморска височина 2962 метра. Опасният му път по въжето на лифта на 20 август т. г. продължил 1 час и 20 минути, уточнява The Telegraph. Забележителното е, че през цялото време акробатът разчитал само на собственото си чувство за равновесие, като не ползвал нито прът за баланс, нито подсигурителни въжета.



Предстои 1-километровият преход в алпийския масив Ветерщайн да бъде вписан в Книгата на рекордите “Гинес” като “Най-дългото и най-високото ходене по въже над земната повърхност без прът за балансиране”.

До края на тази седмица, в различни места в Австрия и Швейцария, Нок ще се опита да постави още 7 нови рекорда в дисциплината си, включително за най-дълго каране на колело по въже над земята, както и за най-високото спускане ходом по въже над земята.


“Смятам да да изкача опънато нагоре въже, после да се спускам без подсигурително въже по кабела на лифт, да премина по въже над езеро, широко 3 км. в района на нгфрауйох в Швейцария на надморска височина 3800 м., а също така ще опитам да карам колело по въже, дълго 120 м. на 50 метра над земята”, разкри швейцарският каскадьор пред журналисти след поставянето на рекорда.


Парите от опитите за рекорди на Фреди Нок ще отидат за проекти на Фонда на Обединените нации за закрила на децата UNICEF.


Блог класация

No comments:

Post a Comment

Криейтив Комънс договор
Произведението произведение с автор Онзи, който обича морето... и не само е лицензирано под Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България договор.