Thursday, December 22, 2011

Spnkix – “обувки самоходки” (Снимки и видео)

Електрическите обувки самоходки Spnkix.

 Дизайнерът Питър Тредуей (Peter Treadway) от базираната в Лос Анджелис и Пекин агенция “Jpworks” представи измислените от него механизирани електрически обувки на две колела, съобщава Designboom.

Изобретението с името Spnkix, само по себе си представлява кънка на две колела с рамка от фибропластмаса, която може да се прикрепва към всякакви видове обувки, дори и към тези с високи токчета. В задната част на приспособлението има гнездо за зареждащия се електроакумулатор, който ги задвижва, а също така и светлоотразителни елементи за безопасното движение по уличното платно. 

 “Обувките самоходки” се управляват от безжично дистанционно, което се носи на кръста, и регулира скоростта на “ролерите”. Максималната скорост, която могат да развият Spnkix, е около 16 км./ч.

С устройствата на краката вие можете да ходите нормално, да изкачвате стълби и дори безпроблемно да карате автомобил, а когато се уморите, просто да ги включите с дистанционното и да изберете желаната от вас скорост.
 
Дистанционното, управляващо скоростта на самоходките.
 С един заряд на акумулаторите можете да изминете между 3,2 и 4,8 км., като при по-дълъг път можете да носите резервни акумулатори, с които да смените лесно изчерпаните батерии. Всеки акумулатор се зарежда максимално за около 2 часа. 

Питър Тредуей със своето изобретение.
 Прототипите на Spnkix вече са тествани и Тредуей вече е постигнал принципно споразумение с производители, като в момента се търсят инвеститори за пускането на самоходките в масово производство. Ако необходимото финансиране бъде осигурено, производството на Spnkix може да започне още през март 2012 г.




Блог класация

No comments:

Post a Comment

Криейтив Комънс договор
Произведението произведение с автор Онзи, който обича морето... и не само е лицензирано под Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България договор.