Thursday, September 15, 2011

Харбър – кучето с най-дългите уши в света

 Най-големият проблем на симпатичния кунхаунд от Боулдър, Колорадо е, че често се спъва в ушите си

Кучето, както знаем, е най-добрият приятел на човека :) А най-послушното куче, без съмнение е Харбър, който е гордият притежател на най-дългите уши в кучешкия свят.

Според Книгата на рекордите “Гинес” за 2012 г., която излиза днес, 15 септември, лявото ухо на Харбър, който е от породата черно-кафяв кунхаунд, е дълго 31,12 см., а дясното му ухо е още по-дълго – цели 34,29 см., съобщава The Daily Mail.

Тази порода била създадена за лов на миещи мечки, като според кинолозите дългите уши помагали за по-доброто обоняние на кучетата, насочвайки миризмите към носа им. Харбър обаче цял живот се бори с колосалните си уши, като често се спъвал в тях още като кутре и правел стряскащи за собствениците му кълбета надолу по стълбите. 

 Според Книгата на “Гинес” за 2012 г., размахът на ушите на Харбър всъщност е по-голям от ръста на най-ниския човек в света, Джунрей Балавинг (Junrey Balawing), който е висок само 59,69 см.

Ушите му са по-широки и от най-малката одобрена за движение кола в света, чиято широчина е само 66,04 см. На всяко от ушите на Харбър съвсем спокойно могат да си почиват две госпожици с размерите на Бранди – сладката чихуахуа от САЩ, която според последното издание на Книгата на рекордите е най-малкото куче в света с дължина от само 15,24 см. :)


Блог класация

No comments:

Post a Comment

Криейтив Комънс договор
Произведението произведение с автор Онзи, който обича морето... и не само е лицензирано под Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България договор.