Tuesday, July 19, 2011

Водно бягане – фитнесът от ново поколение

 Запознайте се с революционно бърз, безопасен и ефективен способ да влезете във форма

Представата ни за кардиотренировка вече влиза в друго измерение. Последният писък на модата във фитнеса е водната пътечка за бягане. Бягащият е облечен с обикновения си екип за тренировка, включително и маратонките. След това го топват в басейн, пътечката се включва и кросът започва, описва водното бягане The Daily Mail.

Скоростта на бягането се ограничава от самата вода, която осигурява допълнително съпротивление. Водното бягане вече е изпробвано от много холивудски звезди, сред които и Дженифър Анистън, която бяга във вода по 15 минути всеки ден.

Експертите посочват, че това е много бърз, безопасен и ефективен способ да влезете във форма. Обикновената бегова пътечка травмира силно тялото и носи повишен риск от увреждания на краката и гръбначния стълб. А водата намалява натоварването. Колкото по-високо е нивото на водата, толкова по-леко е за тялото. 
 

Съпротивлението на водата, както доказало изследване на Университета на Вирджиния, води до изразходването на по-голямо количество енергия. Казано в цифри, при обикновеното бягане се изразходват около 8 калории в минута, а при водното бягане – до 11,5 калории в минута. 
Става и за домашните ви любимци :)
 Като се вземе под внимание необходимостта да задържат тялото във вертикално положение под водата, при водното бягане при човек започват да работят всички мускули на тялото. Получава се и тренировка за съпротивление, само че без тежестите. Ако бегачът иска да повиши натоварването, само намалява нивото на водата и обратно.

Блог класация

No comments:

Post a Comment

Криейтив Комънс договор
Произведението произведение с автор Онзи, който обича морето... и не само е лицензирано под Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България договор.