Friday, July 29, 2011

Топ 10 на най-добрите реклами на бира за последните 15 години


Тематично за сезона, да не се гледат ако нямате бира наблизо! :)

Рекламната организация The One Club класира десетте най-добри бирени рекламни клипове за последните 15 години. Некомерсиалната The One Club, основана още през 1975 г., се занимава с оценка и поощряване на най-добрите рекламни идеи в световен мащаб. Това става в рамките на ежегодния рекламен фестивал The One Show, победителите в който получават награда под формата на Златни моливи – една от най-престижните награди в света на рекламата.



Топ 10 от тийзърите за повишаване на апетита към любимото ни питие бяха избрани от 32 клипа, които вече са били победители на фестивала The One Show и са носители на Златния молив, а най-добрите сред най-добрите бяха избрани чрез мащабно гласуване на биролюбителите в Интернет.


Със значително мнозинство първото място бе присъдено на наистина голямата реклама «Big Ad» для Carlton Draught. През 2006 г. тя се завъртя по тв-екраните в Австралия и досега се смята за една от най-добрите в пивоварния бранш. На престижното 2-ро място е култовият «Wassup?» от 2000 г. за Budweiser, превърнал се в истински културен феномен. Впоследствие рекламата провокира появата на множество пародии и един сериозен римейк, появил се в хода на предизборната кампания на Барак Обама. Кои са останалите провокатори на бирения апетит, вижте сами! :) 

1. Carlton Draught «Big Ad» (2006)

Агенция: George Patterson Y&R/Melbourne





2. Budweiser «Wassup?» (2000)
  
Агенция: DDB/Chicago





3. Guinness «Noitulove» (2006)

Агенция: AMV BBDO/London





4. Lion Nathan «Pure Waters» (2010)

Агенция: Publicis Mojo/Millers Point





5. Guinness «Surfers» (2000)

Агенция: AMV BBDO/London





6. Bud Light «Dude» (2008)

Агенция: DDB/Chicago





7. Dos Equis «Rollerblading» (2009)

Агенция: Euro RSCG/New York





8.Dos Equis «Jai Alai» (2010)


Агенция: Euro RSCG/New York





9. DB Brewery «Tiger – Taste in this Life» (2007)

Агенция: Saatchi & Saatchi/Auckland

 



10. Bud Light «Mr. Really, Really, Really Bad Dancer» (2004)

Агенция: DDB/Chicago





Блог класация

No comments:

Post a Comment

Криейтив Комънс договор
Произведението произведение с автор Онзи, който обича морето... и не само е лицензирано под Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България договор.