Saturday, April 7, 2012

Отворете очи за един нов свят с интерактивните очила Project Glass на Google (Снимки и Видео)

Google Project Glass.
Мечтали ли сте да видите света през очите на скъп за вас човек, намиращ са на хиляди километри разстояние? Скоро ще можете да го направите с новия високотехнологичен проект за интерактивни очила на Google, който ще открие нова ера в мобилните комуникации и ще промени из основа живота ни.


 Google смая милиони хора по света, повдигайки завесата на подготвяния в момента хай-тек проект за интерактивни очила, позволяващи ползването на целия спектър Интернет- и мултимедийни продукти на корпорацията в реално време, където и да се намирате, без да са ви необходими никакви други преносими или стационарни устройства – само едни очила, които слагате на носа си, ставайки от леглото. 

 В промоционално видео, Google представиха визията си за един ден след няколко години с новите Project Glass. Те функционират с помощта на малък вграден проекционен визьор на едно от стъклата, на който ще можете да получавате информация в реално време за времето навън и прогнозата за деня, задръстванията, затворените улици, проблеми с транспорта, да използвате GPS и услугите на Google Maps независимо дали се разхождате пеш или карате автомобила си.

 С тях ще можете да отбелязвате на картата си местата, които са ви харесали - например магазинчета, книжарници, ресторанти, галерии и т. н., за да можете винаги да намирате отново пътя до тях. Особено полезна джаджа за разсеяните ;)

Очилата ще могат да изпълняват гласови команди и с тяхна помощ ще оставятe гласови съобщения, ще пращате мейли или ще общувате на живо във видео-чат, докато се разхождате или вършите друга работа. Освен това очилата ще имат вградена камера, която ще показва на събеседника ви това, което виждат собствените ви очи.

 Устройството бе представено за пръв път на страницата Google PlusProject Glass, която е отворена за обсъждане на нововъведенията и предложения за допълнителни опции или улесняващи функции. 

 Очилата вероятно ще работят на базата на  ОС Android, а проектирането им тече в лабораторията за перспективни проекти Google X. Очаква се интерактивните очила да се появят на пазара до няколко години, пише The Daily Mail.

Блог класация

No comments:

Post a Comment

Криейтив Комънс договор
Произведението произведение с автор Онзи, който обича морето... и не само е лицензирано под Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България договор.