Tuesday, December 28, 2010

Котка, но не каква да е, а “морж”

Черната Мася, която е на година и половина, не само плува с удоволствие, но и взима ледени вани в дупка на леда на река Вятка, заедно със своите стопани, Виктор и Елена Бикинееви от град Киров в Русия

Жителите на град Киров в Североизточна Русия, Виктор и Елена Бикинееви научили котката си Мася да имправи компания в любимото им занимание – “моржуване” в дупка в леда на река Вятка през зимата. Животното, което е на година и половина, се чувства напълно комфортно в ледената вода и взима подобни “смразяващи вани” по два пъти седмично, цитира разказа на стопаните й Първи канал на руската телевизия.


Според тях, Мася прави това с удоволствие, като досега котката-“морж” не е заболяла нито веднъж след ледената баня.

По думите на Бикинееви черната котка сама проявила влечение към водата. Виктор Бикинеев разказва, че питомницата му първо плувала заедно с него, лягайки на гърдите му, но после започнала да взима ледените вани самостоятелно. Котката тренирала за мразовитото изпитание на Вятка още от юли месец т. г., плувайки във водите на езерото в парка на близкия град Нововятск, където температурата на водата понякога падала до само 7 градуса над нулата. 


  Разбира се стопаните се грижат добре за здравето на Мася след всяка подобна баня – котката бързо получава енергично подсушаване с хавлия, след което се мушка бързо в своята “грейка” – термочанта с “нагревател” – пластмасови бутилки с гореща вода, посочва Moi Novovyatsk

 Виктор Бикинеев допълва, че Мася вече може да преплува 50 метра в ледените води, а след всяка баня котката получава за награда от любимото си кондензирано мляко. 

Блог класация

No comments:

Post a Comment

Криейтив Комънс договор
Произведението произведение с автор Онзи, който обича морето... и не само е лицензирано под Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България договор.